Moja cesta k autoimunitnému ochoreniu

9. jún 2022

Na druhého synčeka sme sa všetci veľmi tešili. Tehotenstvo prebiehalo bez väčších problémov, jediné čo ma posledný trimester trápilo, boli bolestivé dlane a zaseknutý sedací nerv, ktorý mi nedovoľoval voľne a bezbolestne sa pohybovať. Gynekológ ma však uistil, že to nie je potrebné riešiť, pôrodom sa to uvoľní. A mal pravdu. V januári 2022 sa nám narodil nový člen našej rodiny Danielko a zaseknutý nerv bol fuč.

Čítaj viac

Riešenie ako poraziť autoimunitné ochorenie

8. jún 2022

Stratiť sebestačnosť, neovládať svoje telo, svoje zdravie a život ako taký je pre mňa cesta, ktorou sa už nechcem opäť vydať. Stále hľadám niečo, aby sa môj zdravotný stav zlepšil, najideálnejšie vrátil sa pod moju vlastnú kontrolu. Máte aj vy takúto potrebu?

Čítaj viac

Karfiolová ryža (AIP)

8. jún 2022

Na začiatok som pre vás pripravila zopár základných receptov, ktoré sa využívajú pri príprave ďalších pokrmov z radu tejto autoimunitnej diéty. Pokiaľ chcete ušetriť čas rovnako ako ja pri dvoch malých deťoch, mali by ste mať v chladničke alebo v mrazničke  trošku vývaru na uzdravenie čreva, kokosového mlieka, či tejto karfiolovej ryže.    Určite dnes už dokážete kúpiť karfiolovú ryžu aj v obchode, avšak je určite lacnejšie a veľmi jednoduché si ju urobiť doma. V sklenenej nádobe ju môžete uložiť do chladničky, kde vám vydrží minimálne 3 dni a v mrazničke až 1 mesiac :-)  Recept na karfiolovú ryžu nájdete v sekcii AIP receptov: https://zlatavareska.webmagazin.teraz.sk/recepty/karfiolova-ryza-1314   Krásny štart s AIP :-)

Čítaj viac

Mohlo by Vás zaujímať