Jemná roláda plnená džemom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Vajcia 6 ks
  • Polohrubá múka 6 PL
  • Cukor 6 PL
  • Kypriaci prášok 1 ČL
  • Plnka
  • Akýkoľvek džem podľa chuti

Postup prípravy

1

Z bielok si vyšľaháme sneh.

2

Žĺtka vymiešame s cukrom, postupne pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh.

3

Plech si vystelieme papierom na pečenie alebo si ho vymastíme a vysypeme mukou. Vylejeme si pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov takých 20-30 minúť.

4

Upečený korpus si preložíme na mokrú, dobre vyžmýkanú utierku a pomaličky zrolujeme. Necháme vychladnúť a odtočíme, aby sme korpus ešte natreli džemom.

5

Keď je pekne natretý džemom, opäť zrolujeme. Posypeme práškovým cukrom a tadáááá :)

Mohlo by Vás zaujímať