Ako som hľadala príčiny vzniku autoimunitného ochorenia

Ako som hľadala príčiny vzniku autoimunitného ochorenia

9. jún 2022

Túžite zvrátiť priebeh svojho autoimunitného ochorenia, vyhnúť sa jeho vzniku, či byť oporou niekomu, kto s autoimunitným ochorením bojuje? Ste na správnom mieste a možno práve moje hľadania a získané odpovede vám dokážu pomôcť.

 

Po druhom pôrode vo februári 2021 mi bolo diagnostikované vraj vzácne „nevyliečiteľné“ autoimunitné ochorenie CIDP. Nie som doktorka medicíny a ani nechcem kritizovať klasickú západnú medicínu a ich štandardné postupy. Mám však rada odpovede na moje otázky, takže hľadám dovtedy, kým ich nenájdem. Klasická medicína mi do dnešného dňa nezodpovedala všetky, a preto už viac ako rok pátram všetkými rôznymi smermi.

 

Prvá hospitalizácia mi ukázala ako presne funguje naša medicína. Ich zbraňami sú lieky, ktoré majú zmierniť príznaky, ale zároveň narušujú váš život vedľajšími účinkami. Áno, kortikoidy, ktoré do mňa napchávali, rýchlo zmiernili vývoj a zhoršenie stavu, avšak vedľajšie účinky boli pre mňa neprijateľné. Začala som hneď hľadať a pátrať, čo sa vlastne so mnou deje a prečo vznikol stav, ktorý som pociťovala. Už si presne nepamätám, z akého dôvodu som začala hneď googliť protizápalové stravovanie (možno preto, že ochorenie CIDP je vlastne chronický zápal periférnych nervov), a dostala som sa k Monike Komorášovej, u ktorej som si objednala konzultáciu. Presne mi objasnila s čím a ako súvisí zdravá imunita, prečo vznikajú autoimunitné ochorenia, a čo je to autoimunitný protokol. Jej stránku určite odporúčam, je tam veľmi veľa skvelého čítania.

 

Informácií som mala veľmi veľa, ale aj tak to neboli dostatočné odpovede. Stále som bola hladná po ďalších. A keďže som otvorená aj východným medicínskym postupom, rozhodla som sa navštíviť  MUDr. Daniela Daráša, ktorý sa venuje tradičnej čínskej medicíne. Po úvodnej konzultácii a vyhodnotení môjho zdravotného stavu východnými postupmi, skonštatoval, že skôr ide o nerovnováhu, ktorá mohla vzniknúť ako dôsledok dvoch cisárskych pôrodov, životným štýlom plným stresu a nedostatkom oddychu. Nikdy sa však nesnažil znehodnotiť západnú medicínu, veď sám v nej pôsobil, avšak prikláňa sa k liečbe príčiny vzniku daného stavu a nie k potláčaniu dôsledkov. Jeho slová ma nesmierne ukľudnili a moje myšlienky opäť zmenili farbu. Začala som mu dôverovať od prvého momentu nášho stretnutia a už je to vyše roka, čo k nemu každý týždeň chodím na akupunktúru a pijem presne namiešané odvary v závislosti od môjho súčasného stavu, ktorý sa neuveriteľne zlepšil.

 

Áno, ťažko sa mi porovnáva, čo vlastne zabralo, či imunoglobulínová liečba alebo liečba čínskou medicínou. Čo však s istotou viem povedať, zmenou myslenia o mojom ochorení, ktoré sa pozitívne zmenilo aj vďaka MUDr. Darášovi, sa cítim oveľa lepšie. Ochorenie som do dnešného dňa neprijala, stále verím, že keď sa vyrieši príčina, žiadne ochorenie nebude.

 

Stále však nemám všetky odpovede, takže hľadám ďalej. Čítajte tu:

 

Zdroj foto: Shutterstock

Mohlo by Vás zaujímať