Kvások: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 15 minút na teplom mieste kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
90
minút
Varenie
20
minút
Množstvo
6
porcie
Kvások: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 15 minút na teplom mieste kvasiť..
Cesto: K preosiatej múke pridáme hotový kvások a všetky ostatné suroviny (okrem ovocnej plnky)r. Vypracujeme cesto a necháme ho 1 hodinu kysnúť..
Po hodine cesto na doske jemne spracujeme a roztiahneme ho na hrúbku cca 1 - 1,5 cm..
Pohárom alebo formičkou vykrajujeme z cesta kolieska o priemere cca 6 cm. Na vykrojené koliesko pridáme väčšiu ČL ovocnej plnky, prekryjeme druhým kolieskom. Okraje jemne roztlačíme a znovu vykrojíme čím sa nám obe kolieska spoja..
Šišky necháme 10 minút odležať a následne pečieme v oleji do zlatova..
Dobrú chuť :-)