Riešenie ako poraziť autoimunitné ochorenie

Riešenie ako poraziť autoimunitné ochorenie

8. jún 2022

Stratiť sebestačnosť, neovládať svoje telo, svoje zdravie a život ako taký je pre mňa cesta, ktorou sa už nechcem opäť vydať. Stále hľadám niečo, aby sa môj zdravotný stav zlepšil, najideálnejšie vrátil sa pod moju vlastnú kontrolu. Máte aj vy takúto potrebu?

 

Za tých pár mesiacov pátrania po odpovediach som sa dostala k rôznym zdrojom, ktoré sa spájajú v jednu základnú odpoveď – zdravé črevo. Svojho neurológa som sa už na začiatku liečby pýtala, čo si myslí o „zdravé črevo = zdravá imunita“. Odvrátil zrak. Niekde som sa dočítala, že k autoimunitným ochoreniam prispieva lepok, tieto testy mám podľa všetkého v poriadku. Pri konzultácii s Monikou Komorášovou sme načrtli otázku „priepustného čreva“, čo mi tiež dávalo zmysel. A dnes mi všetky odpovede smerujú práve k tomu.

 

Klasická medicína hľadá diagnózu a potom lieči príznaky pomocou liekov. Našťastie existuje aj iná cesta, tzv. funkčná medicína, lekársky prístup, ktorý sleduje ako spolu všetky telesné systémy integrujú a hľadá spôsob ako dosiahnuť optimálneho fungovania. Dáva teda dôraz rovnako na diétu, životosprávu, životné prostredie či stres a na všetky tieto faktory pozerá ako na veľmi významné v tom, či budete chorí alebo sa budete cítiť dobre.

Nakoľko doposiaľ nikto ešte nezistil, ako autoimunitné ochorenie vyliečiť, funkčná medicína, a teda konkrétne program The Myers Way, ponúka tú druhú najlepšiu možnosť, a to reverziu a prevenciu. Princípom tejto metódy je zmierniť príznaky, zbaviť sa hnusných liekov a umožniť žiť vitálny, plnohodnotný a bezbolestný život. Je to metóda ako dosiahnuť celoživotného stavu zdravia, aj napriek tomu, že ochorenie v tele zostáva. Tento postup spočíva na 4 piliéroch:

 

  1. Uzdravenie čreva – až 80% imunitného systému sa nachádza práve v čreve.
  2. Vysadenie lepku, obilnín, strukovín a iných potravín, ktoré spôsobujú chronický zápal
  3. Obmedzenie toxínov
  4. Vyliečenie infekcií a zmiernenie stresu

 

Prečo som sa rozhodla, vyskúšať tento program? Po mnohých otázkach, ktoré sa stále opakujú, ma na zmenu stravy usmernil aj lekár z tradičnej čínskej medicíny, kam chodím od začiatku prejavu mojej diagnózy. Aj môj neurológ kútikom svojej duše nakoniec uznal, že problém môže byť možno aj tam (ale postupy západnej medicíny sú neoblomné a majú svoje vydlaždičkované cestičky, ktoré sú lekári naučení) a poslal ma na vyšetrenia ku gastroenteorólogovi. Som človek otvorený a tak pristupujem aj k ľuďom. Po mnohých vyšetreniach na gastre som sa lekára otvorene spýtala na autoimunitný protokol. Jeho odpoveď bola presne taká, na akú som bola zvyknutá, avšak oveľa otvorenejšia. Priznal, že západná medicína takéto prepojenia vôbec nerieši, ale mal pacientov, ktorí sa stravovali podľa autoimunitného protokolu a ich zdravotný stav sa zlepšil a dokonca u jedného úplne zmizol atopický exém.

 

Moje zhodnotenie po roku bádania?

 

Zostávam stále v starostlivosti klasickej medicíny a zostávam na liečbe imunoglobulínom. Čakajú ma ešte ďalšie vyšetrenia na gastre, o ktorých vás budem určite informovať. Naďalej budem chodiť na akupunktúru a piť odvary od môjho čínskeho lekára. Začínam fungovať na programe The Myers Way, a veľmi rada vám budem podsúvať moje poznatky a rôzne recepty.

 

Ak by ste chceli podrobnejšie informácie, mojim zdrojom je kniha Autoimunitní řešení od Amy Myers, M.D.

 

Budem samozrejme rada za všetky vaše poznania a rady, ktoré mi neváhajte napísať na zlata.vareska@gmail.com.

 

Krásny deň, Ivana

 

Zdroj foto: Shutterstock

Zdroj: Amy Myers, M.D. – Autoimunitní řešení

 

Mohlo by Vás zaujímať