Zapekaný baklažán s mozzarellou a paradajkami
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
20
minút
Množstvo
12
porcie
Zapekaný baklažán s mozzarellou a paradajkami
Recept na tieto jednohubky je veľmi jednoduchý :-) Baklažány si poriadne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré si rozložíme, osolíme a necháme ich odstáť, kým si pripravíme paradajky.
Na panvicu si nalejeme trochu olivového oleja a vylejeme doň lúpané paradajky. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, na drobno nasekanú bazalku a všetko spolu podusíme na miernom ohni, kým paradajková omáčka nezhustne. Potom ju osolíme a okoreníme podľa chuti.
Odstáty baklažán si osušíme a preložíme na plech vysltlaný papierom na pečenie. Na každé koliesko dáme paradajkovú omáčku, mozzarellu (buď plátky alebo nakrájanú na menšie kúsky). Pečieme pri 180 °C približne 20 minút.
Dobrú chuť :-)
Do paradajkovej omáčky môžete pridať čokoľvek podľa chuti :-)