Zapekaný baklažán s mozzarellou a paradajkami

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

20

minút

Množstvo

12

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Baklažán 2 ks
  • Lúpané paradajky 1 konzerva
  • Mozzarella 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Olivový olej
  • Čerstvá bazalka
  • Soľ / čierne korenie

Zapekaný baklažán s mozzarellou a paradajkami

Postup prípravy

1

Recept na tieto jednohubky je veľmi jednoduchý :-) Baklažány si poriadne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré si rozložíme, osolíme a necháme ich odstáť, kým si pripravíme paradajky.

2

Na panvicu si nalejeme trochu olivového oleja a vylejeme doň lúpané paradajky. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, na drobno nasekanú bazalku a všetko spolu podusíme na miernom ohni, kým paradajková omáčka nezhustne. Potom ju osolíme a okoreníme podľa chuti.

3

Odstáty baklažán si osušíme a preložíme na plech vysltlaný papierom na pečenie. Na každé koliesko dáme paradajkovú omáčku, mozzarellu (buď plátky alebo nakrájanú na menšie kúsky). Pečieme pri 180 °C približne 20 minút.

4

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Do paradajkovej omáčky môžete pridať čokoľvek podľa chuti :-)

Mohlo by Vás zaujímať