Oddelíme žĺtka od bielkov. K bielkam pridáme štipku soli a 2 PL vanilkového cukru. Vyšľaháme hustý sneh..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
10
minút
Množstvo
4
porcie
Oddelíme žĺtka od bielkov. K bielkam pridáme štipku soli a 2 PL vanilkového cukru. Vyšľaháme hustý sneh..
Pripravíme vodný kúpeľ a nalejeme mlieko. Do horúceho mlieka pridávame PL snehu. Povaríme 1 - 2 min z oboch strán. Hotové "halušky" vyberieme a necháme odkvapkať..
Žĺtka vyšľaháme s PL vanilkového cukru, pridáme pol dcl mlieka a 3 PL hladkej múky. Hotovú zmes nalejeme do mlieka z halušiek a povaríme 2 - 3 min..
Hotový puding rozdelíme do misiek, na vrch pridáme snehové halušky, ozdobíme ovocím alebo strúhanou čokoládou..
Podávame chladené.
Dobrú chuť :-)