Vianočné medovníky

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

0

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Maslo 100 g
  • Hladká múka 400 g
  • Práškový cukor 140 g
  • Roztopený med 2 PL
  • Vajcia 3 ks
  • Korenie na perníky 2 ČL
  • Sóda bikarbóna 1 ČL
  • Poleva
  • Bielok 1 ks
  • Práškový cukor 150 g
  • Oriešky alebo iná ozdoba

Postup prípravy

1

Cukor si vymiešame s roztopeným maslom a vajcami.

2

Pridáme med a perníkové korenie.

3

Do preosiatej múky primiešame sódu bikarbónu.

4

Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky.

5

Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme formičkami medovníčky. Tie si poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech.

6

Medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom, do ktorého môžeme pridať trošku vody, aby medovníčky počas pečenia nepraskali.

7

Pečieme dozlatova v predhriatej rúre na 180ºC.

8

Upečené medovníčky môžeme ozdobiť bielou polevou – preosiaty práškový cukor vymiešaný s bielkom. Necháme stuhnúť.

9

Ak by ste chceli ozdobiť medovníčky napríklad orieškami, tie sa dávajú ešte pred pečením.

Mohlo by Vás zaujímať