Skvelá a jednoduchá BBQ omáčka s použitím tajnej ingrediencie Tullamore D.E.W. whiskey, ktorá jej dodáva grády.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
45
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
4
porcie
Skvelá a jednoduchá BBQ omáčka s použitím tajnej ingrediencie Tullamore D.E.W. whiskey, ktorá jej dodáva grády.
Steakové mäso vyberieme z chladničky a necháme odležať pri izbovej teplote cca 30 minút.
Kukuricu očistíme, klasy nakrájame na kolieska. V mise spolu s kukuricou zmiešame všetku zeleninu s olivovým olejom, soľou, korením, tymiánom a cesnakom. Dáme grilovať na grilovaciu panvicu.
Pripravíme si BBQ omáčku. Všetky suroviny zmiešame v hrnci. Privedieme do varu, potom znížime plameň a varíme ešte 10–12 minút. Na záver pridáme ešte panáka Tullamore DEW – len prehrejeme, nevaríme.
A môžeme ísť na steaky. Mäso dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme pokvapkať olivovým olejom. Steaky dáme na gril, ktorý musí byť poriadne rozpálený, aby sa okamžite zatiahli – cca 230-260 stupňov. Grilujeme ich cca 3-4 minúty z každej strany, pre Medium a 5-6 minút pre Well done, pri hrúbke cca 2,5 cm mäsa. Neprepichujeme, neotáčame stále dokola, netlačíme. Po ugrilovaní ich zabalíme spolu s maslom a rozmarínom do alobalu a necháme oddychovať ešte takých 5-10 minút.
Steaky podávame s grilovanou zeleninou a skvelou BBQ omáčkou s Tullamore D.E.W.