Ryžu si uvaríme obvyklím spôsobom. Do uvarenej ryže vmiešame 1/2 na kocky nakrájanej cibule a vajíčka, strúhanku, nastrúhaný syr, korenie, soľ podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
35
minút
Množstvo
4
porcie
Ryžu si uvaríme obvyklím spôsobom. Do uvarenej ryže vmiešame 1/2 na kocky nakrájanej cibule a vajíčka, strúhanku, nastrúhaný syr, korenie, soľ podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame.
Z ryžovej zmesi vytvarujeme guličky, ktoré si zo všetkých strán osmažíme na masle s olivovým olejom.
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku z nakrájaných paradajok, prelisovaného cesnaku a zvyšnej cibulky. Všetko si to najprv opražíme a potom udusííme do mäkka.
Podávame buď so zemiakmi, cestovinami alebo zeleninou.
Dobrú chuť!