Baklažány si nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme a necháme chvíľku "vypotiť". Potom ich osušíme a rozložíme do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
15
minút
Množstvo
4
porcie
Baklažány si nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme a necháme chvíľku "vypotiť". Potom ich osušíme a rozložíme do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom.
Plesnivý syr nakrájame na plátky a navrstvíme na baklažán.
Paradajky si tiež nakrájame na krúžky a poukladáme na plesňový syr. Osolíme a okoreníme koreniami.
Vrstvy opakujeme, kým sa nám suroviny neminú. Množstvo tiež prispôsobíme podľa potreby.
Poslednú vrstvu tvoria baklažány, ktoré posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
Dáme piecť do rozohriatej trúby na 200 stupňov, približne 15 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a dresingom podľa vlastnej chuti.