Z droždia si pripravíme kvások: Celé droždie, 1 dcl vlažného mlieka a 1 ČL kryštálového cukru rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
45
minút
Množstvo
4
porcie
Z droždia si pripravíme kvások: Celé droždie, 1 dcl vlažného mlieka a 1 ČL kryštálového cukru rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste kvasiť..
Pripravený kvások a všetky ostatné ingrediencie pridáme k múke a vypracujeme tuhé cesto..
Cesto rozdelíme na 9 častí a každú z nich ušúľame na dĺžku plechu..
Pletieme vrkoče najprv zo 4 prameňov, potom z troch a nakoniec z dvoch.. Každý hotový vrkoč natrieme bielkom a ukladáme jeden na druhý. Posypeme mandľovými lupienkami..
Pečieme 35-45 min na 180°C..
Dobrú chuť :-)
Viď videorecept :-)