KVÁSOK: Droždie s cukrom rozpustíme vo vlažnom mlieku a zvrchu poprášime múkou. Necháme 20 minút kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
0
minút
Varenie
0
minút
Množstvo
0
porcie
KVÁSOK: Droždie s cukrom rozpustíme vo vlažnom mlieku a zvrchu poprášime múkou. Necháme 20 minút kvasiť..
CESTO: Do preosiatej múky pridáme cukor a soľ. Poriadne premiešame a pridáme hotový kvások a ostatné ingrediencie. Vypracujeme vláčne cesto a necháme prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť..
Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na pomúčenej doske a rozdelíme na 8 bochníkov..
Každý z bochníkov rozvaľkáme na hrúbku 3-5 mm a rozkrájame na 8 trojuholníkov. Na každý z nich pridáme 1ČL lekváru a zavinieme..
Uložíme na omastený a pomúčený plech alebo na papier na pečenie a potrieme vaječným žĺtkom..
Pečieme 15 min pri 180°C..
Dobrú chuť :-)