KVÁSOK: Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 min. kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
90
minút
Varenie
15
minút
Množstvo
6
porcie
KVÁSOK: Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 min. kvasiť..
CESTO: Z múky, vajec a hotového kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Hotové cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a vytvarujeme buchtičky..
Poukladáme na omastený a pomúčený plech a necháme pod utierkou 15 min odležať..
Pečieme 15 min. na 200°C.
Dobrú chuť :-)
Pred pečením môžeme žemle potrieť vaječným žĺtkom a posypať hrubou soľou, sezamovými semienkami alebo makom :-)