Tekvicový med, zázrak pre vašu imunitu! Recept ako si ho pripraviť

Tekvicový med, zázrak pre vašu imunitu! Recept ako si ho pripraviť

12. november 2019

Možno ste o tekvicovom mede nikdy nepočuli, ale táto pochutina je tak zdravá pre organizmus, že jesť ho každý deň nemôže byť na škodu. 

 

Vzhľadom k vysokému obsahu vitamínov a karoténov tento med posilňuje imunitu. Vďaka svojim laxatívnym a močopudným účinkom je vynikajúcou voľbou pri problémoch s chronickou zápchou a rôznych ochorení hrubého čreva. Je obzvlášť účinný pri vylučovaní žlčníka a pri problémoch s obličkami alebo pečeňou. Je to aj skvelá voľba pre ľudí so zvýšeným cholesterolom a prírodný liek pre močové cesty.Tým však zoznam jeho účinkov na náš organizmu nekončí. Snažila som sa iba laicky načrtnúť aspoň základ z užitočných vlastností, ktorými tento domáci medík disponuje. Tak ako si ho doma pripravíte?

Ako si pripraviť tekvicový med?

Príprava tekvicového medu je naozaj veľmi jednoduchá. Budete potrebovať:

1 zrelú tekvicu

med / hnedý cukor

 

Postup:

Vrch z tekvice odrežte a odstráňte všetky jadierka a vlákna. Dajte do nej med alebo hnedý cukor a prikryte odrezaným vrchom. Ja dávam prednosť medu.

Nechajte ležať na chladnom mieste po dobu 10 dní. Ak ste použili hnedý cukor, ten sa počas tejto doby začne topiť.

Ideálne by bolo, ak by ste tekvicový med uskladnili v sklenenej nádobe do chladničky, minimálne na mesiac. Ak ho chcete skladovať dlhšie, môžete ho prevariť, avšak riskujete stratu užitočných zložiek.

Vyrobený tekvicový med môžete jesť ako maškrtu alebo si ním osladiť čaj. Denná dávka je 2-3 PL.

 

Na zdravie :)

 

Zdroj: naša sesterská www.zelenejablko.sk

Foto: pixabay.com

Mohlo by Vás zaujímať