Zemiakové guľky plnené bryndzou, mäsom či kapustou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Zemiaky 1 kg
  • Hrubá múka 250 g
  • Vajce 1 ks
  • Soľ
  • Plnka
  • Slanina
  • Bryndza
  • Cibuľa
  • Bravčové mäso
  • Vajcia
  • Kyslá kapusta

Postup prípravy

1

Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame..

2

Pridáme múku, vajce, ochutíme soľou a vymiešame cesto..

3

Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a rozkrájame na štvorce 5x5 cm..

4

Plnky: Bryndzová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky a zmiešame s bryndzou..

5

Mäsová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, mleté bravčové mäso, žĺtok, soľ, čierne korenie..

6

Kapustová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, nakrájanú kyslú kapustu..

7

Na každý štvorec cesta pridáme veľkú ČL plnky a vytvoríme guľky. Varíme 15 min v osolenej vode.

8

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Neuvádzali sme množstvo ingrediencií pri plnkách. Nie každému všetko chutí a rozhodnúť sa môže len pre jednu plnku :-)

Mohlo by Vás zaujímať