Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
6
porcie
Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame..
Pridáme múku, vajce, ochutíme soľou a vymiešame cesto..
Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a rozkrájame na štvorce 5x5 cm..
Plnky: Bryndzová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky a zmiešame s bryndzou..
Mäsová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, mleté bravčové mäso, žĺtok, soľ, čierne korenie..
Kapustová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, nakrájanú kyslú kapustu..
Na každý štvorec cesta pridáme veľkú ČL plnky a vytvoríme guľky. Varíme 15 min v osolenej vode.
Dobrú chuť :-)
Neuvádzali sme množstvo ingrediencií pri plnkách. Nie každému všetko chutí a rozhodnúť sa môže len pre jednu plnku :-)