Zelerové hranolčeky

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Zeler 2-3 ks
  • Hladká múka
  • Vajcia 1 ks
  • Citrónová šťava
  • Olej
  • Soľ

Postup prípravy

1

Zeler nakrájame na hranolčeky. Osolíme a zakvapkáme citrónovou šťavou.

2

Obalíme ich v múke a rozšľahanom vajci s troškou vody.

3

Smažíme na rozpálenom oleji dozlatova.

4

Podávame s dresingom ako chuťovku alebo ako prílohu napríklad ku grilovanému mäsku.

Rada kuchára na záver:

Zeler si môžete aj predvariť, ale nie úplne do mäkka.

Mohlo by Vás zaujímať