Špargľa v lístkovom ceste
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
10
porcie
Špargľa v lístkovom ceste
Špargľu si očistíme a vložíme na 5 minúť do vriacej vody. Po piatich minútach ju vložíme do ľadovej vody, aby si zachovala svoju farbu a zostala chrumkavá. Osušíme ju.
Lístkové cesto si narežeme na asi centimetrové pásiky. Na každú špargľu si postupne omotáme plátok lístkového cesta smerom zo spodu nahor. Omotané špargle uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Listkové cesto potrieme vajcom. Môžeme posoliť alebo použiť aj iné sušené bylinky. Pečieme do zlatista v predhriatej rúre na 200 stupňov, asi 20-25 minút.
Ak by ste chceli zvýrazniť chute, pokojne môžete použiť aj nejaké proscuitto aleby syr.