KVÁSOK: Do vlažného mlieka podrvíme droždie a pridáme cukor. Všetko poriadne rozmiešame a necháme na teplom mieste 20 min..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
90
minút
Množstvo
4
porcie
KVÁSOK: Do vlažného mlieka podrvíme droždie a pridáme cukor. Všetko poriadne rozmiešame a necháme na teplom mieste 20 min..
Preosejeme múky a pridáme k nim všetky ostatné suroviny aj s hotovým kváskom..
Vypracujeme hustejšie cesto a vložíme ho do vymastenej a pomúčenej formy na chlieb. Posypeme slnečnicovými semienkami..
Formu vložíme na 20 min. do rúry vyhriatej na 80°C, následne zvýšime teplotu na 200°C a pečieme cca 70-80 minút dozlatova..
Dobrú chuť :-)
Ak chlebík po poklepaní vydáva dutý zvuk je hotový. Pre istotu vyskúšajte stav chlebíka pomocou špáradla :-)