Rizoto zo slovenskej ryže s pečenou zeleninou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

45

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Červená cibula 3 ks
  • Mrkva 4 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Paradajka 4 ks
  • Červená repa 2 ks
  • Cesnak 5 strúčikov
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Tymián
  • Rozmarín
  • Olivový olej
  • Slovenská ryža
  • Bazalka
  • Parmezán

Postup prípravy

1

Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak necháme celý a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom a ochutíme soľou, korením a bylinkami. Pečieme 45 min. na 180°C..

2

Slovenskú ryžu opražíme dozlatova na olivovom oleji, zalejeme vodou a osolíme. Varíme domäkka 5-10 min..

3

Upečenú zeleninu zmiešame s ryžou, s najemno nakrájanou bazalkou a strúhaným parmezánom..

4

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať