Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme cukor. Všetko dôkladne rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
60
minút
Varenie
10
minút
Množstvo
4
porcie
Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme cukor. Všetko dôkladne rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste..
K preosiatej múke pridáme olivový olej, necelú ČL soli a hotový kvások..
Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa nám odlepuje od rúk a misky a necháme ho 40 min. kysnúť..
Vykysnuté cesto zľahka spracujeme, rozdelíme na 2 časti a necháme ešte 10 min podkysnúť..
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, nakrájame na 3 cm pásiky a zatočíme..
Pečieme na plechu potretým olivovým olejom +-10 min na 250°C..
Dobrú chuť ;-)
Na záver štangle potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom alebo ich pred pečením môžeme potrieť paradajkovou salsou a posypať syrom.