Lososa poriadne osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Pečieme na panvici s troškou masla najprv stranu s kožou (kľudne ju môžeme pripiecť) a ostatné strany len 2 - 3 minútky dopekáme..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
15
minút
Množstvo
1
porcie
Lososa poriadne osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Pečieme na panvici s troškou masla najprv stranu s kožou (kľudne ju môžeme pripiecť) a ostatné strany len 2 - 3 minútky dopekáme..
Špargle sparíme cca 5 minút a následne ich prudko schladíme vodou. Špargľa ostane chrumkavá a krásne zelená..
Holandskú omáčku pripravíme zmiešaním žĺtkov, vývaru a 1 PL citrónovej šťavy a nad parou šľaháme kým nezhustne (5 - 10 min). Odstavíme a postupne do omáčky zamiešame zmäknuté maslo, soľ a čierne korenie. Podávame ihneď ozdobenú kôprom a omáčku viac nezohrievame..
Dobrú chuť :-)