Pečené zemiaky s kôprovým dipom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

0

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Malé zemiaky 1 kg
  • Cibuľa 1 ks
  • Olivový olej
  • Slanina 100 g
  • Mletá paprika
  • Soľ / Čierne korenie
  • Petržlenová vňať 1 hrsť
  • Dip
  • Biely jogurt 1 ks
  • Kôpor pár stoniek
  • Cesnak 1 strúčik
  • Soľ / Čierne korenie

Postup prípravy

1

Zemiaky si uvaríme v šupke nie úplne do mäkka, ešte pôjdu na pekáč.

2

Scedené zemiaky prepolíme a dáme na plech. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame.

3

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 15 minút.

4

Medzitým si opečieme slaninku s cibuľkou, ktoré primiešame do upečených zemiakov. Na záver primiešame aj nasekanú petržlenovú vňať a prelejeme dipom.

5

Dip si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu, kôpru, prelisovaného cesnaku. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

Mohlo by Vás zaujímať