Minútková musaka

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Baklažán 2 ks
  • Paradajky 3 ks
  • Tvrdý syr 100 g
  • Plesňový syr 50 g
  • Provensálske korenie
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup prípravy

1

Baklažány si nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme a necháme chvíľku "vypotiť". Potom ich osušíme a rozložíme do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom.

2

Plesnivý syr nakrájame na plátky a navrstvíme na baklažán.

3

Paradajky si tiež nakrájame na krúžky a poukladáme na plesňový syr. Osolíme a okoreníme koreniami.

4

Vrstvy opakujeme, kým sa nám suroviny neminú. Množstvo tiež prispôsobíme podľa potreby.

5

Poslednú vrstvu tvoria baklažány, ktoré posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.

6

Dáme piecť do rozohriatej trúby na 200 stupňov, približne 15 minút.

7

Podávame s varenými zemiakmi a dresingom podľa vlastnej chuti.

Mohlo by Vás zaujímať