MÄSO: Umyté mäso vložíme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso ponorené.. Varíme na miernom ohni 2,5 hodiny..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
180
minút
Množstvo
8
porcie
MÄSO: Umyté mäso vložíme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso ponorené.. Varíme na miernom ohni 2,5 hodiny..
OMÁČKA: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a minútu miešame. Postupne pridávame vývar a s habarkou miešame aby sa nám neurobili hrčky. Varíme na miernom ohni 20 minút..
Po 20 minútach pridáme smotanu a necháme ju prejsť varom. Na záver pridáme ocot, cukor, nadrobno nakrájaný kôpor a dochutíme soľou..
Vychladnuté mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou..
Dobrú chuť :-)