Cibuľku si speníme na oleji, pridáme nasekaný cesnak a vetvičku tymiánu.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
35
minút
Množstvo
4
porcie
Cibuľku si speníme na oleji, pridáme nasekaný cesnak a vetvičku tymiánu.
Prisypeme ryžu, trošku zarestujeme a potom zalejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Potom zalejeme vývarom tak, aby presahoval ryžu.
Pridáme soľ a biele korenie.
Priebežne si kontrolujeme, či je ryža už uvarená a podľa potreby dolievame vývar, aby mala tú správnu konzistenciu.
Kým sa nám ryža varí, nakrájame si očistené huby.
Na olivovom oleji si orestujeme cesnak, pridáme vetvičku tymiánu, nakrájané huby.
Ak je ryža už skoro hotová, primiešame orestované huby (bez vetvičky tymiánu), a necháme ešte dôjsť pod pokrievkou. Primiešame maslo, môžeme nastrúhaný parmezán.
Pri servírovaní posypeme nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!