MÄSO: Do hrnca dáme variť vodu so soľou a koreninami. Mäso na panvici sprudka opečieme a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 2 hodiny domäkka. Po uvarení mäso vyberieme a necháme schladiť. Krájame ho na plátky hrubé 1 cm..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
120
minút
Množstvo
6
porcie
MÄSO: Do hrnca dáme variť vodu so soľou a koreninami. Mäso na panvici sprudka opečieme a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 2 hodiny domäkka. Po uvarení mäso vyberieme a necháme schladiť. Krájame ho na plátky hrubé 1 cm..
OMÁČKA: Na masti osmažíme cibuľku do zlatova spolu s koreninami. Pridáme paradajky a 15 minút povaríme. Omáčku osladíme, celu zmes prepasírujeme a zahustíme zápražkou. (Zápražka: 1 PL masti, 1 PL hladkej múky. Masť necháme v hrnci roztopiť, pridáme múku a habarkou miešame aby sa nám neurobili hrudky. Na slabom ohni pražíme 2 - 3 minúty, následne ju zalejeme 1 dcl studenej vody a za stáleho miešania privedieme k varu.)..
Na plátky nakrájané mäso s paradajkovou omáčkou podávame s knedľou..