KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 20 min. kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
15
minút
Množstvo
8
porcie
KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 20 min. kvasiť..
CESTO: Do preosiatej múky pridáme mlieko, soľ, rozpustené maslo a hotový kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho 12 hodín v chladničke odpočívať..
Cesto rozvaľkáme na 2 mm. Kocku stuhnutého masla rozvaľkáme na papieri na pečenie na 2/3 veľkosti cesta. Maslo dáme na vyvaľkané cesto..
Cesto s maslom 5 x preložíme a znovu rozvaľkáme. Tento postup opakujeme minimálne 3x..
Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme trojuholníky na ktoré dáme ČL džemu a zavinieme..
Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri 200°C dozlatova..
Dobrú chuť :-)