Focaccia s olivami

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hladká chlebová múka 400 g
  • Droždie čerstvé 1/2 ks
  • Voda 250 ml
  • Olivový olej 1 PL
  • Kryštálový cukor 1 ČL
  • Soľ
  • Olivy
  • Rozmarín

Postup prípravy

1

Do preosiatej múky pridáme droždie, cukor, olej a postupne prilievame vlažnú vodu..

2

Vypracujeme hladké lepkavé cesto, ktoré necháme hodinu kvasiť..

3

Jemne ho spracujeme a rozdelíme na 3 časti..

4

Opatrne roztiahneme alebo rozvaľkáme (aby sme nevytlačili bubliny z cesta) na papieri na pečenie..

5

Do cesta jemne vtlačíme olivy a pridáme rozmarín..

6

Prikryté necháme 30 minút podkysnúť..

7

Pečieme 20-30 minút dozlatova pri 220°C..

8

Dobrú chuť :-)

Mohlo by Vás zaujímať