Svieža tvarohová bábovka na veľkonočný stôl

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

45

minút

Množstvo

10

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Maslo 150 g
  • Kryštálový cukor 200 g
  • Tvaroh jemný 500 g
  • Vajcia 4 ks
  • Detská krupica 200 g
  • Prášok do pečiva 1 ks
  • Štipka soli
  • Citrón
  • Maslo na vymastenie
  • Poleva
  • Potravinárska farba ružová
  • Bielko 1 ks
  • Práškový cukor 150 g

Postup prípravy

1

Maslo si najprv vyšľaháme, pridáme po troškách cukor, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu asi tak z 1/2 citróna. Všetko spolu vyšľaháme do peny.

2

Pridáme tvaroh a štipku soli.

3

Detskú krupicu si zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do zmesi.

4

Na záver si vyšľaháme bielka na sneh a postupne vmiešame k ostatným ingredienciám.

5

Menšiu bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme napríklad krupicou, aby sa nám cesto neprilepilo.

6

Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov približne 40-45 minút.

7

Keď sa nám bábovka upečie, necháme ju ešte 10 minúť vo forme a zatiaľ si pripravíme polevu - z bielka a cukru si vyšľaháme polemu a prifarbíme potravinárskou farbou.

8

Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zaujímať