Časť slaniny nakrájame na plátky a vytopíme v hrnci na troche oleja. Mäso prešpikujeme zbytkom slaniny, vložíme ho do hrnca s vytopenou slaninou a sprudka zo všetkých strán opečieme..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
120
minút
Množstvo
6
porcie
Časť slaniny nakrájame na plátky a vytopíme v hrnci na troche oleja. Mäso prešpikujeme zbytkom slaniny, vložíme ho do hrnca s vytopenou slaninou a sprudka zo všetkých strán opečieme..
Mäso vyberieme a do hrnca pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list a ostatné korenie (najlepšie do sitka na korenie, aby sme ho neskôr nemuseli pracne vyberať). Orestujeme do zlatova, pridáme cukor, skaramelizujeme, následne pridáme horčicu, šťavu z citróna, soľ, trošku podlejeme. Za stáleho miešania šťavu zredukujeme aby sa nám spojili chute..
K zelenine vrátime mäso, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.
Hotové mäso vyberieme, odstránime korenia, bobkové listy a plátky slaniny. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, trošku vývaru ak je omáčka hustá, dochutíme cukrom, soľou alebo citrónovou šťavou..
Mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou, ozdobené plátkom citróna, šľahačkou a brusnicami..
Dobrú chuť :-)