Gazdovské kura s plnkou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

90

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

varecha
varecha
varecha
varecha
varecha

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kura 1 celé
  • Soľ
  • Rasca
  • Olivový olej
  • Cibuľa 1-2 ks
  • Plnka
  • Slanina údená 150 g
  • Zemiaky väčšie 3 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 3 ks
  • Ovsené vločky 2 PL
  • Vajcia 2 ks
  • Korenie
  • Majoránka 1 ČL
  • Soľ
  • Petržlenová vňať 1 PL

Postup prípravy

1

Kura si osolíme zvnútra i zvonku.

2

Zemiaky si uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pretlačíme cez mriežku na kocky.

3

Polovicu slaniny si nakrájame na malé kúsky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme.

4

K zemiakom pridáme opraženú slaninku, cibuľku, pretlačený cesnak, ovsené vločky, vajcia, soľ, majoránku, korenie a petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a necháme chvíľku odstáť.

5

Pripravenou plnkou plníme kura. Takto naplnené kura dáme na vymastený plech alebo do jánskej misy, posypeme rascou a obložíme zvyšnou slaninou. Okolo kuraťa naukladáme rozkrojenú cibuľu. Môžete podliať troškou vody.

6

Pečieme za občasného podlievania 1-1,5 hodiny pri teplote 200 stupňov.

7

Príloha je ľubovoľná podľa chuti :)

Mohlo by Vás zaujímať