Kura si osolíme zvnútra i zvonku.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
90
minút
Množstvo
4
porcie
Kura si osolíme zvnútra i zvonku.
Zemiaky si uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pretlačíme cez mriežku na kocky.
Polovicu slaniny si nakrájame na malé kúsky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme.
K zemiakom pridáme opraženú slaninku, cibuľku, pretlačený cesnak, ovsené vločky, vajcia, soľ, majoránku, korenie a petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a necháme chvíľku odstáť.
Pripravenou plnkou plníme kura. Takto naplnené kura dáme na vymastený plech alebo do jánskej misy, posypeme rascou a obložíme zvyšnou slaninou. Okolo kuraťa naukladáme rozkrojenú cibuľu. Môžete podliať troškou vody.
Pečieme za občasného podlievania 1-1,5 hodiny pri teplote 200 stupňov.
Príloha je ľubovoľná podľa chuti :)